Jubileum receptie geannuleerd

ANNULERING 

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gaat onze jubileum receptie op 27 maart helaas niet door.

 

Al vijftig jaar zorgt Blaaskapel De Knollentrekkers, het oudste dweilorkest van Zwolle, voor muziek en gezelligheid in en rondom Zwolle. De muzikanten zijn met hun brede repertoire te vinden op onder meer dweildagen, straatfeesten en sportevenementen. In 2020 viert de kapel uit Zwolle-zuid haar vijftigjarig jubileum, met de officiële opening op 27 maart 2020.

In 1970 ontstaat vanuit Muziekvereniging Kunst na Arbeid het idee om een blaaskapel op te richten, om daarmee geld in te zamelen voor de fanfare van Zwolle-Zuid. Na een aantal repetities is de kapel op 13 november 1970 voor het eerst te zien bij carnavalsvereniging De Deurzakkers. In de jaren daarop richt de kapel zich name op carnavalsoptredens in Zwolle. Tot op de dag van vandaag is De Knollentrekkers hofkapel van carnavalsverenigingen De Tonnezotters en De Knienebelters.

In de decennia daarna zijn de Knollentrekkers, met de kenmerkende rode zakdoek in het tenue, vaak te vinden in het Zwolse straatbeeld. Ook buiten de regio worden optreden verzorgd. De kapel is onder meer in Duitsland, Noorwegen en Estland te horen geweest. Tegenwoordig is de kapel vooral te vinden in het noorden en het oosten van Nederland. Dit jaar vertrekt het jubilerende dweilorkest opnieuw naar Duitsland voor een optreden. In de laatste maanden van ieder jaar worden de instrumenten uitgeleend aan Amerigo’s Pietenband, voor optredens bij intochten van Sinterklaas.

Gerard Koetsier is een van de leden die al kort na de oprichting bij de kapel betrokken was. “De Knollentrekkers is vanaf het begin een leuke groep met enthousiaste muzikanten, die veel plezier halen uit de optredens. Je ziet de kapel door de jaren heen wel veranderen, bijvoorbeeld in de muziekkeuze. Daarbij zoeken we aansluiting bij de nummers die op dat moment populair zijn”, vertelt Gerard. Guus Meeuwis, Adele, Imagine Dragons en vele andere bekende artiesten komen tijdens een optreden voorbij. Rond carnaval komen ook de Snollebollekes en Hazes erbij. Speciaal voor het vijftigjarig bestaan is de Tirolers Houthakkersmars uit het archief gehaald, de jarenlang gebruikte starttune van het dweilorkest.

Reacties zijn gesloten.