Knollentrekkers winnen Toet’n en Bloaz’n Giethoorn

Het was een heerlijke, rustige en warme zomeravond, perfecte omstandigheden om in Giethoorn in het voorprogramma van de Gondelvaart mee te doen met het Toet’n en Bloaze’n festival. 

Evenals bij eerdere edities was het weer super gezellig. De enthousiaste schippers voeren ons ook dit jaar weer moeiteloos door de Gieterse dorpsgracht waar veel publiek langs de kant stond. We hadden een leuk gevarieerd blokje muziek ingestudeerd, met popnummers als Rolling in the Deep, Pianoman, All about the Bass en Natural, maar ook fijne meezingers als ‘Laat de Zon in je hart’ en ‘Kleine Jongen’.

Helaas kwam aan de goede weersomstandigheden rond 21:00 uur een abrupt einde, toen een enorme hoosbui losbarste. We speelden het nummer wat we op dat moment uitvoerden helemaal af, en waren toen ook helemaal doorweekt. De regenjassen trokken we nog wel aan, maar je vraagt je af waarom. Het enige wat je ermee bereikt is dat de bovenkant van je broek nog natter wordt, door het water wat van de regenjas naar beneden stroomt.

Toch lieten we ons door een ‘beetje regen’ (lees: ‘stortvloed’) niet uit het veld slaan en hebben gewoon tot de finish doorgetoeterd. Als afsluiting nog even gezellig een paar biertjes gedronken in de grote feesttent, gingen we terugkijkend op een mooie avond naar huis. 

En als je dan de volgende dag de uitslag leest op de facebook pagina van de gondelvaart, en ziet dat de jury ons ook nog met de eerste prijs gewaardeerd heeft, is het natuurlijk helemaal leuk. 

Giethoorn bedankt, tot de volgende keer!

 

 

Reacties zijn gesloten.